Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”.
Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów w której składzie znaleźli się Mirek Drewniak – przewodniczący komisji, Celina Nierodkiewicz, Wiesław Bober i Katarzyna Salomon oceniła niemal 140 artykułów z asortymentu ponad 70 producentów z całej Polski, którzy ubiegali się o otrzymanie tego prestiżowego znaku promocyjnego.
Cuiavia Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu triumfuje!
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” to inicjatywa promująca najwyższą jakość dostępnych na rynku produktów spożywczych i wspierająca polskich producentów. Godło „Doceń polskie” stanowi dowód na doskonały smak i polskie pochodzenie produktu, co gwarantuje kupującym, że sięgają po produkt wartościowy i godny polecenia. Jest tym samym cenną wskazówką podczas dokonywania wyboru produktów na półce sklepowej. Do grona laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” dołączyła po raz kolejny Cuiavia Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu. Nasz produkt – Twaróg półtłusty z Inowrocławia zdobył najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów. Dzięki temu otrzymał prestiżowe wyróżnienie „Doceń polskie TOP PRODUKT”, potwierdzające wysoką jakość i doskonały smak oferty tego producenta. Cuiavia Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu będzie miała możliwość korzystania z potencjału znaku „Doceń polskie” przez kolejne dwadzieścia cztery miesiące. To znaczące wyróżnienie, podkreślające wyjątkowe walory wyróżnionego produktu z pewnością przyciągnie uwagę klientów.
Kolejna ocena żywności w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w pierwszym kwartale 2024 roku. Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, tworzący Lożę Ekspertów. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres.
Więcej informacji o programie i jego laureatach można uzyskać na stronie internetowej www.docenpolskie.pl i blogu: blog.docenpolskie.pl