NASZE PRODUKTY
Oferta dla firm
Jogurt naturalny 3kg
Jogurt naturalny 10kg
Masło ekstra blok 25 kg
Wartość energetyczna w 100g: 3126kJ (746kcal)
Mleko spożywcze 2% 5l
Śmietanka kremowa 30%
Śmietanka kujawska 12 % wiaderko 3L
Śmietanka kujawska 12 % wiaderko 10L
Śmietanka kujawska 18 % wiaderko 3L
Twaróg sernikowy półtłusty 10L
Jogurt
dostarcza naszemu organizmowi m.in. wysokowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne, a w tym łatwo przyswajalny wapń. Poprzez dodatek bakterii Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus ogromną zaletą jogurtów jest również korzystny wpływ na skład flory jelitowej. To bardzo istotne dla zdrowia układu trawiennego. W produkcji jogurtu nie stosujemy żadnych substancji stabilizujących , a jedynym zagęstnikiem przez nas stosowanym jest odtłuszczone mleko w proszku co sprawia ,że produkt ten jest bardzo chętnie spożywany przez wszystkie grupy konsumentów. Szczególnie tych ,którzy szukają produktów naturalnych.
NOWOŚĆ!!!
Jogurt typ grecki kubek 250g
Wartość energetyczna w 100g: 561kJ (124 kcal)
Jogurt brzoskwiniowy kubek 150g
Wartość energetyczna w 100g: 260kJ (62kcal)
Jogurt naturalny kubek 150g i 350g
Wartość energetyczna w100g: 260kJ (62kcal)
Jogurt truskawkowy kubek 150g
Wartość energetyczna w 100g: 356kJ (85kcal)
Kefir
jest jednym z najstarszych na świecie mlecznych napojów fermentowanych. Współczesny kefir powstaje na nowoczesnych liniach technologicznych w trakcie procesu fermentacji, który jest przeprowadzany przy udziale bakterii. Zawiera on żywe kultury bakterii hamujące rozwój niekorzystnej flory bakteryjnej w jelitach oraz ułatwiające przyswajanie laktozy i składników mineralnych, obniżające poziom cholesterolu we krwi, a także stymulujące system immunologiczny. Kefir stanowi cenne uzupełnienie naszej codziennej diety. To właśnie obecność niezwykle pożytecznych, żywych kultur bakteryjnych powoduje uniesienie wieczka – jest to jak najbardziej prawidłowy objaw świadczący o naturalnych procesach zachodzących w kefirze.
Kefir naturalny kubek 400g
Wartosć energetyczna w 100g: 197kJ (47 kcal).
Kefir naturalny kubek 200g
Wartosć energetyczna w 100g: 197kJ (47 kcal).
Maślanka
zawiera wielce cenny dla tkanki nerwowej składnik jakim jest lecytyna. Obecny w niej kwas mlekowy wzmaga wydzielanie soków żołądkowych oraz pobudza i reguluje procesy trawienia. Produkowana przez nas maślanka nie jest tłusta (zawiera tylko 0,5% tłuszczu), jest lekkostrawna (trawi się ją 2-3 razy szybciej niż mleko słodkie), dietetyczna i dlatego do codziennego menu włączają ją chętnie osoby pragnące zgubić kilka kilogramów. Maślankę otrzymujemy w wyniku oddzielenia tłuszczu od „zmaślonej” śmietany. Abyśmy mogli ją wypić, wcześniej musi zostać poddana homogenizacji, pasteryzacji i ukierunkowanej fermentacji. Konsystencję i smak zawdzięcza za to odpowiednio dobranym szczepom bakterii.
Maślanka 1l
Wartość energetyczna w 100 ml: 190 kJ (45 kcal)
Oferta dla firm
Mleko w proszku uzyskuje się w procesie dwustopniowego usuwania wody z płynnego mleka. Pierwszym etapem jest zagęszczenie surowca, a następnie suszenie na wieży suszarniczej metodą rozpyłową. Polega ona na mechanicznym rozpyleniu mleka zagęszczonego w specjalnej wieży, gdzie w zetknięciu z gorącym powietrzem, – następuje odparowanie wody z opadających kropelek mleka. Gotowy proszek poddany jest następnie schłodzeniu. Mleko w proszku pełne i odtłuszczone produkujemy metodą rozpyłową z najwyższej jakości surowca. Dzięki ciągłej i systematycznej kontroli procesu technologicznego uzyskujemy produkt o najwyższych parametrach jakościowych, który cieszy się dużym zainteresowaniem klientów z kraju i zagranicy. Produkowane przez nas mleko w proszku pełne i odtłuszczone z powodzeniem eksportujemy zarówno do krajów Unii Europejskiej jak i odległych krajów całego świata.
Mleko w proszku odtłuszczone
Wartość energetyczna w 100g: 1507 kJ (360kcal)
Mleko w proszku pełne
Wartość energetyczna w 100g: 2052 kJ (490 kcal)
Mleko w proszku pełne 400g
Wartość energetyczna w 100g: 2084 kJ (498kcal)
Śmietana
Produkowana przez nas śmietany o zawartości 12% i 18% tłuszczu zawierają specjalnie wyselekcjonowane żywe kultury bakterii, które ukwaszając produkt nadają mu niepowtarzalny smak, aromat i konsystencję. Oferowane przez nas śmietany to świeże, w pełni naturalne produkty mleczne o gęstej, kremowej konsystencji i świeżym, łagodnym smaku. Nowoczesna technologia produkcji gwarantuje najwyższą jakość i standard wyrobu. Są świetnym dodatkiem do zup, sosów i sałatek oraz idealnym składnikiem wypieków i deserów.
Śmietana 18%
kubek 180g i 330g
Wartość energetyczna w 100g: 770kJ (184kcal)
Śmietana 12%
kubek 180g i 330g
Wartość energetyczna w 100g: 561kJ (134 kcal)
Śmietanki
o zawartości 18% tłuszczu i 30% tłuszczu produkujemy z wyselekcjonowanego mleka najwyższej jakości. Stosowane procesy technologiczne zapewniają jak najmniejszą ingerencję w naturalne cechy smakowe, zapachowe oraz jej pierwotny skład chemiczny. Dzięki zastosowaniu tylko i wyłącznie procesów pasteryzacji i homogenizacji śmietanka nasza zachowuje swój zarówno czysty jak i tradycyjny smak i zapach. Śmietanki 18% i 30% są niezastąpionym dodatkiem do zup, sosów , kawy, oraz różnego rodzaju ciast i deserów.
Śmietanka o zawartości
18% tłuszczu 200 ml
Wartość energetyczna w 100g: 800kJ (191 kcal)
Śmietanka o zawartości
30% tłuszczu 200 ml
Wartość energetyczna w 100g: 1197 kJ (290kcal)
Masło
to tłuszcz jadalny otrzymywany z mleka. Składa się w 82% z tłuszczu i 16% z wody. Nazwa ta zastrzeżona jest wyłącznie dla produktów bez domieszek tłuszczów roślinnych. Wytwarzane było od wieków, głównie przez ludy koczownicze z euroazjatyckich równin. Posiada potrzebne dla organizmu składniki: łatwostrawny tłuszcz, duże ilości witaminy A, karotenoidów oraz witaminę D i E. Produkujemy bardzo cenione przez konsumentów, wysokiej jakości masło bez żadnych domieszek tłuszczów roślinnych, charakteryzujące się wspaniałym aromatem i smakiem czystego prawdziwego masła.
Masło ekstra
kostka 200g
Wartość energetyczna w 100g: 3126kJ (746kcal)
Śmietankowe z Inowrocławia
kostka 200 g
Wartość energetyczna w 100g: 2790kJ (666kcal)
Serki homogenizowane
produkujemy bardzo nowoczesną metodą dzięki której otrzymujemy produkt o wyjątkowo gładkiej i kremowej konsystencji oraz specyficznym i niepowtarzalnym smaku i aromacie. Nie stosujemy do ich produkcji żadnych dodatków stabilizujących ani zagęszczających co wpływa na to, iż są chętnie kupowane nawet przez najbardziej wymagających konsumentów kładących nacisk na zdrowy styl odżywiania. Dzięki stosowanym dodatkom smakowym polecane są do wszystkich grup konsumentów, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci, gdyż stanowią pożywny przysmak na każdą porę dnia.
Serek homogenizowany truskawkowy
kubek 150g
Wartość energetyczna w 100 g: 575 kJ (137 kcal)
Serek homogenizowany brzoskwiniowy
kubek 150 g
Wartość energetyczna w 100 g: 575 kJ (137 kcal)
Serek homogenizowany Jagodowy z żelkami
Nata de cocco
kubek 150g
Wartość energetyczna w 100 g: 575 kJ (137 kcal)
Serek naturalny
kubek 150g
Wartość energetyczna w 100 g: 470 kJ (113 kcal)
Serek homogenizowany wiśniowo – borówkowy
kubek 150g
Wartość energetyczna w 100 g: 575 kJ (137 kcal)
Serek brzoskwiniowy Delicatto
400 g
Wartość energetyczna w 100 g: 575 kJ (137 kcal)
Serek o smaku waniliowym z dodatkiem mielonej laski wanilii
Wartość energetyczna w 100 g: 575 kJ (137 kcal)
Ser smażony
Charakteryzuje się przyjemnym zapachem i smakiem oraz kremową, pastowatą strukturą i konsystencją. Świetnie smakuje z pełnoziarnistym pieczywem
Ser smażony kubek 200g
Wartość energetyczna w 100g: 587kJ (140 kcal)
Ser smażony z kminkiem 200g
Wartość energetyczna w 100g: 587kJ (140 kcal)
Sery twarogowe
niedojrzewające kwasowe (tzw. białe). Charakteryzują się przyjemnym zapachem i smakiem oraz pastowatą strukturą. Świetnie smakują z pełnoziarnistym pieczywem. Można z nich przyrządzać pasty, nadziewać naleśniki, pierogi itp. Stanowią źródło pełnowartościowego lekkostrawnego białka zwierzęcego, wapnia o wysokiej biodostępności i innych soli mineralnych, witamin głównie z grupy B, kwasu mlekowego i mikroflory oddziaływującej korzystnie na zdrowie człowieka.
Twaróg półtłusty krajanka pakowany w pergamin
Wartość energetyczna w 100g: 520Kj (124 kcal
Twaróg chudy
Wartość energetyczna w 100g: 400kJ (95 kcal)
Twaróg półtłusty
Wartość energetyczna w 100g: 520kJ (124kcal)
Twaróg tłusty
Wartość energetyczna w 100g: 704kJ (168kcal)
Twaróg półtłusty trzykrotnie mielony
Wartość energetyczna w 100g: 520kJ (124 kcal)
Twaróg półtłusty krajanka
Wartość energetyczna w 100g: 707 kJ(168kcal)
Twaróg tłusty klinek
Twaróg Śmietankowy
Wartość energetyczna w 100 g: 884 kJ (213 kcal)
Tradycyjnie pakowany w pergamin. Otrzymany z najwyższej jakości mleka pochodzącego z gospodarstw stałych dostawców Cuiavii Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Inowrocławiu . Produkowany z mleka pasteryzowanego na bazie naturalnego zakwasu metodą samoczynnego odcieku serwatki dzięki czemu otrzymano wyjątkowo delikatną konsystencję oraz artomatyczny, łagodny i pełny smak. Bez konserwantów, barwników , aromatów i stabilizatorów. Ze wzgledu na swój łagodny smak i delikaną konsystencję idealny do kanapek, past , kremów i tradycyjnego gziku.