Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. 50. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 31 lipca w Hotelu Centrum w Sosnowcu
Podczas 50. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” specjaliści programu ocenili prawie 200 wyrobów z oferty ponad 70 producentów z całego kraju. Każdy artykuł spożywczy został dokładnie sprawdzony przez jurorów, którzy przyznali mu punkty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Propozycje Cuiavia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Inowrocławiu znalazły się wśród najlepszych produktów lipcowej atestacji programu.
Cuiavia Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu po raz kolejny znalazła się w gronie laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas 50. atestacji programu prestiżowy znak jakości „Doceń polskie TOP PRODUKT” otrzymały dwa produkty z jej oferty Twaróg półtłusty trzykrotnie mielony oraz Maślanka luksusowa. Propozycje te ubiegały się o odnowienie licencji programu „Doceń polskie”. Powtarzając swoje osiągnięcie, Cuiavia Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu potwierdziła wysoką jakość i doskonały smak swoich produktów. Ponowny sukces tego asortymentu świadczy o tym, że jego jakość, mimo upływu czasu, pozostaje niezmienna. Godło jakości „Doceń polskie” jest nadawane na okres dwudziestu czterech miesięcy. Po upływie tego czasu producent może zgłosić nagrodzony produkt do ponownej oceny.
Cuiavia Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu ma powody do dumy, ponieważ znak „Doceń polskie TOP PRODUKT” jest przyznawany wyłącznie wyrobom wyróżniającym się wyjątkowymi walorami i spełniającym rygorystyczne wymagania regulaminu. 50. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” udowodniła, że polska żywność utrzymuje wysoki poziom, a nasi producenci są bardzo kreatywni dokładając wszelkich starań, aby zaskoczyć i usatysfakcjonować konsumenta
Więcej informacji o programie i jego laureatach można uzyskać na stronie internetowej www.docenpolskie.pl i blogu: blog.docenpolskie.pl