CUIAVIA Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu

Śmietanki o zawartości 18% tłuszczu i 30% tłuszczu produkujemy z wyselekcjonowanego mleka najwyższej jakości. Stosowane procesy technologiczne zapewniają jak najmniejszą ingerencję w naturalne cechy smakowe, zapachowe oraz jej pierwotny skład chemiczny. Dzięki zastosowaniu tylko i wyłącznie procesów pasteryzacji i homogenizacji śmietanka nasza zachowuje swój zarówno czysty jak i tradycyjny smak i zapach. Śmietanki 18% i 30% są niezastąpionym dodatkiem do zup, sosów , kawy, oraz różnego rodzaju ciast i deserów.

Śmietanka o zawartości 
18% tłuszczu

Wartość energetyczna w 100g: 800kJ (191 kcal) 


Śmietanka kremowa o zawartości 30% tłuszczu

Wartość energetyczna w 100g: 1215kJ(290 kcal) 

NOWOŚĆ!!!
Śmietanka kremowa o zawartości 30% tłuszczu 400ml
Wartość energetyczna w 100g: 1215kJ(290 kcal) 

Idealna do ubijania, deserów, zup i sosów!!! Nowe większe opakowanie 400 ml. Z myślą o miłośnikach domowych wypieków wprowadziliśmy do sprzedaży śmietankę kremową w nowym, większym opakowaniu. Śmietanka kremowa 30% otrzymana z najwyższej jakości surowca pochodzącego od stałych dostawców mleka Cuiavii Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Inowrocławiu. Oferowana śmietanka powstaje tylko i wyłącznie poprzez odwirowanie mleka, a następnie poddanie procesowi pasteryzacji, dzięki czemu zachowuje wyjątkowo naturalny świeży smak bez posmaku sterylizacji jak w przypadku obecnych na rynku śmietanek UHT o długich okresach przydatności do spożycia. Technologia produkcji tradycyjnej śmietanki kremowej 30% nie pozwala na wydłużenie terminu przydatności do kilku miesięcy, w związku z czym ma ona krótki termin przydatności do spożycia i musi być bezwzględnie przechowywana w warunkach chłodniczych. Nie zawiera dodatku olejów roślinnych.